ksiegarnia-fachowa.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

KONSERWOWANIE I PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI


BAROWICZ T BAROWICZ J.

wydawnictwo: BWM , rok wydania 2008, wydanie I

cena netto: 29.00 Twoja cena  27,55 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Ponad 350 przepisów!

Chętnie eksperymentujesz z dodatkami? Spróbuj musztardy z gruszek!
Uwielbiasz winogrona? Podaj je w marynacie z cynamonem!
Lubisz smak papryki? Zrób z niej pyszny pikantny dżem!

- Vademecum wielbiciela przetworów – zasady pasteryzowania, wędzenia, suszenia, kiszenia, zamrażania...
Dowiedz się, jak pasteryzować i peklować. Poznaj właściwe proporcje składników w dżemach i kompotach oraz sekrety produkcji domowych wędlin.

- Królestwo przetworów owocowych – soki, galaretki, konfitury, marmolady, nalewki, wina i likiery...
Od prostego kompotu z wiśni, poprzez pasteryzowane śliwki i gruszki imbirowe do mięs, aż po agrest w przecierze truskawkowym.

- Warzywa i grzyby na dziesiątki nowych sposobów – kwaszonki, sosy, marynaty, przeciery, pikle, keczupy...
Przygotuj pasteryzowane buraki, jarzyny w zalewach, suszoną mieszankę wielowarzywną, kiszone rydze lub marynowane opieńki.

- Kopalnia pomysłów dla smakoszy mięs i ryb – kiełbasy, wędzonki, parówki, pasztety, polędwice, szynki...
Przysmaki z drobiu, cielęciny, wieprzowiny, wątróbki lub boczku pyszne i aromatyczne jak nigdy dotąd.


252 strony, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2024