Ponad 350 przepisów!
Chętnie eksperymentujesz z dodatkami? Spróbuj musztardy z gruszek!
Uwielbiasz winogrona? Podaj je w marynacie z cynamonem!
Lubisz smak papryki? Zrób z niej pyszny pikantny dżem!
- Vademecum wielbiciela przetworów – zasady pasteryzowania, wędzenia, suszenia,
kiszenia, zamrażania...
Dowiedz się, jak pasteryzować i peklować. Poznaj właściwe proporcje składników w
dżemach i kompotach oraz sekrety produkcji domowych wędlin.
- Królestwo przetworów owocowych – soki, galaretki, konfitury, marmolady, nalewki,
wina i likiery...
Od prostego kompotu z wiśni, poprzez pasteryzowane śliwki i gruszki imbirowe do mięs,
aż po agrest w przecierze truskawkowym.
- Warzywa i grzyby na dziesiątki nowych sposobów – kwaszonki, sosy, marynaty,
przeciery, pikle, keczupy...
Przygotuj pasteryzowane buraki, jarzyny w zalewach, suszoną mieszankę wielowarzywną,
kiszone rydze lub marynowane opieńki.
- Kopalnia pomysłów dla smakoszy mięs i ryb – kiełbasy, wędzonki, parówki,
pasztety, polędwice, szynki...
Przysmaki z drobiu, cielęciny, wieprzowiny, wątróbki lub boczku pyszne i aromatyczne
jak nigdy dotąd.
252 strony, oprawa miękka