Każda impreza, którą planujesz i organizujesz, jest odzwierciedleniem
wizerunku twojej firmy. Pamiętaj jednak, że niezależnie od rodzaju i rozmiarów
organizowanego wydarzenia, jego urok oraz to, czy pozostanie na długo w pamięci
uczestników, będzie zależało od wielu drobiazgów, gdyż, jak wiadomo, diabeł tkwi w
szczegółach.
Zaplanowanie i zorganizowanie ważnej imprezy jest jak balansowanie na linie bez
zabezpieczenia, ponieważ w jej trakcie może zaistnieć wiele nieprzewidzianych zdarzeń,
na które musisz być z góry przygotowany, aby wszystko poszło gładko. Niniejsza
książka stanowi kompendium wiedzy na temat organizowania ważnych imprez i zawiera
mnóstwo praktycznych porad dotyczących najdrobniejszych szczegółów. Zapoznaj się z
nią, jeśli chcesz uniknąć niemiłych niespodzianek podczas imprezy oraz związanych z
tym nieprzewidzianych dodatkowych kosztów.
Spis treści:
Przedmowa do wydania polskiego
Przedmowa
Podziękowania
Rozdział 1: Pierwsze kroki: wstępny plan i kosztorys
Ile możesz wydać?
Cel imprezy
Wstępne planowanie
Wizualizacja
Budżet
Rozdział 2: Organizacja i terminy
Ścieżka krytyczna
Arkusze operacyjne
Termin przede wszystkim
Pora dnia i dzień tygodnia
Wybór daty
Rozdział 3: Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja
Wybór miejsca
Warunki, jakie musi spełnić miejsce imprezy
Hotele i centra kongresowe
Restauracje, obiekty prywatne, catering
Miejsce imprezy: pytania i odpowiedzi
Sale kinowe
Namioty
Kontrakty
Galowe imprezy inaugurujące nowe obiekty
Rozdział 4: Transport
Limuzyny
Autokary
Parking
Transport: pytania i odpowiedzi
Rozdział 5: Przybycie gości
Pogoda
Przybycie na miejsce i czynniki pogodowe: pytania i odpowiedzi
Fanfary
Fanfary: pytania i odpowiedzi
Rejestracja: odbiór wejściówek i biletów
Rejestracja: pytania i odpowiedzi
Rozdział 6: Wymogi lokalowe
Scena, problemy audiowizualne, oświetlenie
Scena, problemy audiowizualne, oświetlenie: pytania
i odpowiedzi
Wymogi dotyczące sali: pytania i odpowiedzi
Rozdział 7: Dla kogo to wszystko?
Lista gości
Zaproszenia
Media
Media: pytania i odpowiedzi
Dzieci na imprezie
Rozdział 8: Jedzenie i napoje
Planowanie menu
Personel
Rozdział 9: Inne zagadnienia
Rozrywka
Rozrywka: pytania i odpowiedzi
Fotograf
Fotograf: pytania i odpowiedzi
Tematy i programy
Ostatnie przygotowania
Zakończenie
Czas na podsumowanie!
Brawo! Brawo!
Twoja następna impreza
Aneks A: Przykładowe arkusze kosztów
Aneks B: Przykładowe harmonogramy płatności
Aneks C: Przykładowe arkusze operacyjne
Indeks
368 stron, oprawa twarda