ksiegarnia-fachowa.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

ARKUSZE IDENTYFIKACJI ZAGROŻEŃ I KRYTYCZNYCH PUNKTÓW KONTR. W CUKIERNI


BUDZYŃSKA A.

wydawnictwo: ODDK , rok wydania 2004, wydanie I

cena netto: 183.70 Twoja cena  174,52 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

System HACCP bazuje na siedmiu zasadach, z których pierwsza to przeprowadzenie analizy zagrożeń, druga zaś - określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP).

Opracowanie pozwoli samodzielnie, bez pomocy konsultanta, zidentyfikować zagrożenia na każdym etapie procesu technologicznego, przeprowadzić ich analizę, ustalić źródło i przyczyny zagrożeń, a także określić środki umożliwiające ich kontrolę, czyli procedury i instrukcje, oraz wyznaczyć punkty kontrolne i krytyczne punkty kontrolne w każdej cukierni.

Niniejszy materiał jest prezentacją identyfikacji i analizy zagrożeń przedstawioną na przykładzie trzech produktów: babki drożdżowej, ciastka francuskiego i lodów. Winien być traktowany jako wzór, dzięki któremu w oparciu o własne instrukcje technologiczne (schematy blokowe procesu technologicznego) stworzyć można własną dokumentację.


Agnieszka Budzyńska jest technologiem, przewodniczącym zespołu HACCP w piekarni i cukierni.


Spis treści:

 

  1. Wstęp
  2. Babka drożdżowa
  3. Ciastko francuskie z marmoladą
  4. Lody

 


151 stron, A4, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2024