Po turecku, faryzeusz czy po prostu z ekspresu? Nie ma takiej szerokości
geograficznej, pod którą nie znano by aromatycznego eliksiru kawą zwanego. Mało kto
potrafi się dziś obejść bez filiżanki małej czarnej codziennie. To właśnie ona
stawia nas na nogi, pozwala jaśniej myśleć i szybciej, wydajniej pracować... Ale nie
tylko! Kawa to napój - rzec by można - jednoczący ludzi, łączący całe pokolenia. To
przy kawie najlepiej się rozmawia, zwierza, planuje czy nawet załatwia interesy! A
ponieważ do kawy zawsze warto podać małe słodkie co nieco, Anna Wojtowicz postanowiła
podzielić się z Państwem swoim doświadczeniem i wiedzą zarówno na temat jej
parzenia, jak i przygotowywania rewelacyjnych wypieków do niej pasujących. W Kawowych
przysmakach znajdziecie zatem Państwo podstawowe informacje na temat kawy, jej historii,
właściwości, urządzeń niezbędnych do "wyczarowywania" cappuccino czy
espresso, a także sprawdzone przez pokolenia receptury na takie pyszności, jak kawa
zimowa, kawa po cesarsku, nalewka kawowa czy babeczki kawowe lub tarta czekoladowa. Jeśli
więc chcecie się dowiedzieć, co różni kawę po włosku od kawy po ormiańsku albo
wzbudzić zachwyt gości ciastem orzechowym z masą cappuccino, koniecznie skorzystajcie z
tego przewodnika!
144 strony, A5, miękka oprawa