|
KUCHNIA DIABETYKÓW
JAKIMOWICZ-KLEIN B. wydawnictwo: ASTRUM , rok wydania 2005, wydanie I cena netto: 28.00 Twoja cena 26,60 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i
starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi
sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co
powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać
cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest
niniejsza książka. Jej autorka, Barbara Jakimowicz-Klein, chce pomóc osobom chorym
zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia
się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem
zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także
dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia
dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w
diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne -
wszystkie i smaczne i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!
150 stron, A5, miękka oprawa
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|