|
KUCHNIA ŻYDOWSKA
ARAN-FRIEDMAN T. wydawnictwo: BWM , rok wydania 2008, wydanie I cena netto: 46.50 Twoja cena 44,18 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia
o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych,
których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki
razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to
właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i
szacunek. W książce znajdziemy opis wszystkich świąt żydowski ch oraz przepisy na
związane z nimi tradycyjne potrawy, jak chały słodkie i wytrawne, kugel z makaronu,
roladki z piersi kurzej czy nadziewana pierś indyczki. Jest tu także opis zasad
koszerności potraw.
168 stron, oprawa twarda
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|