Książka "Hotele, hostele, gastronomia" adresowana jest do podmiotów
prowadzących działalność gospodarczą w zakresie usług gastronomicznych i
hotelarskich. Powstała w celu rozwiązania wątpliwości, rodzących się na tle
opodatkowania takich działalności. Autorki dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem
wynikającym z wieloletniej praktyki w zawodzie Doradcy Podatkowego, dając przy tym
wskazówki pomagające uniknąć błędów w rozliczaniu się z urzędem skarbowym.
Wszystkich wyjaśnień udzielają z uwzględnieniem aktualnego stanu prawnego oraz ze
wskazaniem przepisów prawnych regulujących poszczególne zagadnienia tematyczne.
Książka stanowi praktyczny i rzeczowy poradnik ilustrowany przykładami zdarzeń
gospodarczych, który w przystępny sposób omawia zagadnienia takie jak: zasady
opodatkowania usług hotelarskich i gastronomicznych, zatrudnianie pracowników,
zezwolenia i koncesje, wymogi sanitarne, odliczanie VAT w hotelarstwie i gastronomii.
215 stron, A5, miękka oprawa