ksiegarnia-fachowa.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

WEGE ENERGIA


GUBAŁA K.

wydawnictwo: SEPTEM , rok wydania 2019, wydanie I

cena netto: 40.60 Twoja cena  38,57 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Wege energia

Skąd czerpać dobrą energię na co dzień? Odpowiedź jest prosta - z roślin!

Dieta wegańska to obecnie już nie jakaś przejściowa moda — to trend, który opanowuje planetę. Z każdym rokiem ma coraz większy wpływ na nasze życie. Obecnie na świecie kuchnia wege rozpatrywana jest w kontekście ochrony środowiska, wpływu globalnego zanieczyszczenia na nasze zdrowie i przyszłość następnych pokoleń.

Wege energia to książka dla każdego, kto chciałby złapać wiatr w żagle, nabrać pozytywnego nastawienia do życia, zacząć się ruszać i jeść odpowiedzialnie. Zdrowa kuchnia to taka, która przynosi naszemu organizmowi same korzyści. Świadomość tego, co i jak jemy jest tutaj bardzo ważna. Dowiesz się, jak komponować dietę wegańską, jak bilansować w codziennej diecie białka i czy warto na taką dietę przejść.

ZIELONY STARTER

Moc i siła z roślin (8)
Pozytywny trend wege (12)
Dieta idealna - podstawy jedzenia (20)
Komponowanie roślinnego jadłospisu dla sportowców (24)
Niedobory u osób aktywnych na diecie wegańskiej (28)
Ile białka potrzebujemy i skąd je brać? (32)
Dobre kalorie z suszonych owoców (36)
Wegańskie odżywki białkowe (40)
Szybkie sposoby na wege energię (44)
Motywacja, czyli biegać każdy może (50)
Ćwicz serce i rozum (54)

BAZA

Humus z warzywami - wersja podstawowa (58)
Kanapki z pesto pietruszkowym i suszonymi pomidorami (60)
Kotleciki a la falafele z ajwarem (62)
Bakaliowe kulki raw (64)
Masło orzechowe z karobem i syropem z agawy (66)
Miso - odżywcza zupa (68)
Tofucznica - idealny start z rana (70)
Pasta bezjajeczna - idealna na kanapki (72)
Kotleciki pietruszkowe (74)
Ryż basmati z masłem orzechowym (76)
Twarożek śniadaniowy z naturalnego tofu (78)
Smoothie proteinowe po treningu (80)
Tatar z suszonych pomidorów (82)
Masło z orzechów włoskich, banana i awokado (84)
Leczo z cukinii (86)
Owocowe tofu a la serek homogenizowany (88)
Masło z awokado i krwawnika (90)
Smażone tofu na kanapki (92)
Proteinowa czekoladowa kasza manna (94)
Twarożek z nerkowców z gruszką i orzechami włoskimi (96)

WIOSNA

Fasolowe brownie z siemieniem lnianym i rodzynkami (100)
Carpaccio z pomarańczy i banana z dżemem z dzikiego bzu czarnego i fiołkami (102)
Wytrawne gofry a la falafele z humusem (104)
Wegańskie fishburgery z selera (106)
Gulasz z ciecierzycy ze szpinakiem i z mniszkiem (108)
Pieczone jabłka faszerowane ryżem i rodzynkami (110)
Kasza jęczmienna z sezonowymi warzywami (112)
Kotlety z batatów, siemienia lnianego i ze słonecznika z pomidorową salsą (114)
Makaron soba z pesto rzodkiewkowym, kremowym sosem chili i pieczarkami (116)
Mango lassi (118)
Pancakes z sezonowymi owocami (120)
Szybka pasta śniadaniowa z pieczarek i ze słonecznika (122)
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka (124)
Pesto z podagrycznika i bazylii (126)
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami (128)
Sałatka z pieczonych buraków i truskawek (130)
Sałatka szpinakowo-ciecierzycowa z guacamole i nasionami konopi (132)
Sojowy schabowy na niedzielny obiad (134)
Spaghetti z pesto i sosem serowym z ziemniaków (136)
Ziemniaki faszerowane pesto pietruszkowym (138)

LATO

Gryczotto na szpinaku z tofu (142)
Gulasz z boczniaków z pęczakiem (144)
Gofry jaglane na słodko (146)
Krem czekoladowy z orzechów i banana (148)
Banan zapiekany z jabłkiem i masłem orzechowym (150)
Panierowane kotlety z cukinii (152)
Pizza z wegańskim serem z ziemniaków (154)
Paluszki bezrybne - przekąska idealna (156)
Soczewicowe brownie z lodami i bitą śmietaną (158)
Smoothie lniane a la mango lassi (160)
Pesto z rukoli i młodej pokrzywy (162)
Placki cukiniowe z koperkiem (164)
Tarta pomarańczowa na surowo z nadzieniem orzechowo-gruszkowym (166)
Kasza jaglana na słodko z żółtymi burakami (168)
Ryżowe spring rollsy z awokado i ze szpinakiem (170)
Smoothie konopne z cytrusami i miętą (172)
Zupa miso - idealna dla dzieci (174)
Trufle - idealna przekąska przed treningiem (176)
Odżywcza zupa na siemieniu lnianym (178)
Wędzone burgery sojowe w bułkach domowego wypieku (180)

JESIEŃ

Budyń z siemienia lnianego i orzechów (184)
Dahl "na winie", czyli jakie białko się nawinie (186)
Gryczotto ze szpinakiem i z tofu marynowanym w kiszonkach (188)
Gulasz z czerwonej soczewicy (190)
Kaszotto z pieczonymi burakami i sosem pomidorowym (192)
Cukiniowe roladki z ogórkiem, pastą fasolową i rukolą (194)
Makaron wstążki z wędzonym tofu i sałatą (196)
Pasta fasolowa curry z pieczoną marchewką (198)
Wegańskie naleśniki z dżemem i miętą (200)
Pieczone warzywa z wegańskim majonezem (202)
Pikantne masło orzechowe z ciastem francuskim (204)
Prozdrowotna kombucha (206)
Pomidorowa z ryżem (208)
Pasztet z czerwonej soczewicy do smarowania (210)
Spaghetti z cukinii - wegańskie danie na surowo (212)
Tarta z kaszy jaglanej z jabłkami (214)
Wegańska fasolka po bretońsku (216)
Sałatka owocowa - pełna dobrej energii (218)
Wrapy z czym tylko chcesz (220)
Rösti z duszonymi warzywami (222)

ZIMA

Wegańskie bezy (226)
Ciasteczka owsiano-sezamowe (228)
Cukiniowe roladki z pastą fasolową (230)
Białkowy budyń jaglany z owocami (232)
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem (234)
Pieczone jabłka z czekoladowym budyniem jaglanym (236)
Kalafiorowa po hindusku (238)
Krem czekoladowy - jak oryginalny! (240)
Curry z soczewicy, ciecierzycy i sezonowych warzyw (242)
Makaron z grochu z pesto pietruszkowym (244)
Burgery kukurydziane z kurkumą (246)
Masło z mango, imbiru i migdałów (248)
Bakaliowe serca energetyczne (250)
Pasztet z soczewicy i ciecierzycy (252)
Ryż kurkumowy z awokado (254)
Sałatka ze szpinaku i z kaszy gryczanej z gruszką i tofu marynowanym w kiszonkach (256)
Selerybki - idealne danie bezrybne (258)
Klasyczny smalec z fasoli (260)
Szakszuka z falafelami (262)
Zimowa zupa bakaliowo-piernikowa (264)

PODZIĘKOWANIA

Zielone ukłony (266)

272 strony, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2024