|
PORADNIK KELNERA
JARACZ B. SZPIŁYK H. wydawnictwo: KABE , rok wydania 2011, wydanie Icena netto: 27.60 Twoja cena 26,22 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Poradnik kelnera
W książce zebrano
wiadomości niezbędne do wykonywania zawodu kelnera.
Książka jest adresowana do osób pracujących lub
zamierzających pracować w tym zawodzie. Może być też pomocna uczniom
odpowiednich szkół zawodowych.
1.
Zasady
obsługi klientów
1.1. Charakterystyczne cechy zawodu – kelner
1.2. Prezentacja kelnera
1.3. Organizacja pracy kelnera
1.4. Typologia klientów
2. Obsługa
gości
2.1. Systemy obsługi
2.2. Metody obsługi
2.3. Przebieg obsługi
2.4. Zasady obsługi
2.5. Inkaso należności
2.6. Skargi i reklamacje
3. Wyposażenie
zakładu gastronomicznego
3.1. Wyposażenie techniczne
3.2. Bielizna stołowa
3.3. Naczynia stołowe
3.4. Szkło
3.5. Sztućce
4. Przygotowanie
sali konsumenckiej do obsługi gości
4.1. Techniki nakrywania stołu bielizną stołową
4.2. Dekoracja
4.3. Nakrycie stołów
4.4. Pomocnik kelnerski
5. Przenoszenie
tac i zastawy stołowej
6. Karty
menu
7. Podawanie
potraw
7.1. Śniadania
7.2. Przystawki
7.3. Zupy
7.4. Drugie dania
7.5. Desery
7.6. Napoje alkoholowe
7.7. Napoje bezalkoholowe
7.8. Serwis specjalny
8. Aspekty
prawne pracy kelnera
8.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
8.2. Wymagania sanitarne
8.3. System HACCP
Słowniczek
Literatura
84
styrony, A5, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|