ksiegarnia-fachowa.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 79.70 75,72   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

KUCHNIA WEDŁUG ZASAD TRADYCYJNEJ MEDYCYNY CHIŃSKIEJ


WEIDINGER G.

wydawnictwo: VITAL , rok wydania 2020, wydanie I

cena netto: 79.70 Twoja cena  75,72 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Kuchnia według zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej

Zdrowe jedzenie, zdrowe życie w uzdrawianiu holistycznym


Co jeść, aby nie czuć głodu? Skuteczna terapia naturalna, dzięki której dowiesz się jak szybko schudnąć, odzyskać energię i poprawić stan swojego zdrowia

Możesz jeść wszystko, jeśli po zjedzeniu masz wiele energii. To podstawowa zasada, której powinieneś przestrzegać. Jeśli po posiłku jesteś zmęczony, to albo zjadłeś zbyt dużo (albo zbyt mało), o złej porze lub po prostu zjadłeś coś, co ci nie służy. W tej książce znajdziesz odpowiedzi na pytania: co jeść, aby nie czuć głodu, a przede wszystkim, co jeść, aby po jedzeniu nie czuć się zmęczonym i ociężałym. Ponieważ bardzo ważne są ciepłe śniadania, w tej książce znajdziesz wiele pomysłów na nie. Wszystkie opisane dania mogą oczyścić organizm z toksyn, a przy tym stanowią świetną dietę na odporność.

Kuchnia Pięciu Przemian odmieni twoje życie. Poznaj Tradycyjną Medycynę Chińską w praktyce

Wszyscy składamy się z energii i substancji. To po to jemy, pijemy i oddychamy, aby utrzymać organizm w równowadze i mieć wystarczającą ilość energii do życia. Jeśli dobrze jesz i pijesz, a do tego prawidłowo oddychasz, masz silne, zdrowe wnętrze i czujesz się dobrze. To jest coś, do czego dążą wszyscy. Jednak nie zawsze się tak czujesz. Dzięki tej książce odkryjesz tajemnicę złego samopoczucia i braku energii. Znany lekarz i specjalista Tradycyjnej Medycyny Chińskiej wraz z żoną pomogą ci w ciągu 30 dni odzyskać równowagę w organizmie, pozbyć się dolegliwości i odzyskać radość życia. Ich program oparty na kuchni Pięciu Przemian został zmodyfikowany i dostosowany do potrzeb zachodniego, zabieganego człowieka.

Jak szybko schudnąć i cieszyć się zdrowiem?

Autor, będący specjalistą w zakresie medycyny naturalnej, twierdzi, że nasze pożywienie powinno być też naszym lekarstwem. Dlatego warto się zastanowić nad tym, co jeść i jak jeść. Jak najlepiej obrać odpowiednie składniki do potrzeb swojego organizmu i wesprzeć go w procesie uzdrawiania? W przyswajaniu składników odżywczych oraz prawidłowej przemianie materii pomoże ci 10 zasad zdrowego odżywiania, które opracowali Autorzy. W tej książce zasady te zostały zaprezentowane w bardzo uproszczony sposób, ale równie skuteczny. Wszystkie z nich są proste i łatwe do wykonania, wystarczy się do nich stosować, aby poprawić stan zdrowia i odzyskać energię. Podstawy Tradycyjnej Medycyny Chińskiej Autorzy dostosowują do potrzeb zachodniego człowieka.

Sprawdź, czy dobrze trawisz gluten

Jeśli twój organizm jest silny, z pewnością poradzi sobie z trawieniem glutenu. Jednak gluten zawsze stanowi wyzwanie dla naszego wnętrza. W książce znajdziesz informacje, jak sprawdzić swoją tolerancję na gluten. Jest to prosta metoda oparta na rozpoznawaniu objawów chorób ze stanu języka. Autorzy, po wieloletnich doświadczeniach, swój program opierają na eliminacji glutenu z diety. Proponują inne zboża, na przykład proso, ryż i owies. W krótkim czasie zaobserwujesz u siebie wzrost energii i poprawę samopoczucia.

W tej wyjątkowej publikacji nie tylko dowiesz się, co jeść, aby nie czuć głodu, ale również pyszne i zdrowe przepisy:
  • opracowane i przetestowane przez dietetyka,
  • zgodne z Tradycyjną Medycyną Chińską,
  • mięsne, wegetariańskie i wegańskie,
  • prawie wyłącznie bezglutenowe,
  • dostosowane do zachodnich standardów medycyny naturalnej,
  • oparte na kuchni Pięciu Przemian i dostosowane do wielu terapii naturalnych,
  • oczyszczające organizm z toksyn i metali ciężkich.

328 stron, Format: 16.5x24.0cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2024