ksiegarnia-fachowa.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 33.50 31,83   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

PODSTAWY EKONOMICZNE I PRAWNE W HOTELARSTWIE


WAJGNER M. TYLIŃSKA R.

wydawnictwo: REA , rok wydania 2007, wydanie I

cena netto: 33.50 Twoja cena  31,83 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Podręcznik jest adresowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Mogą korzystać z niego również uczniowie/słuchacze innego typu szkół, którzy chcieliby zrozumieć podstawy ekonomiczno-prawne.

Zawiera on podstawowe zagadnienia z zakresu: pojęć prawnych, ekonomicznych, prawa cywilnego, prawa gospodarczego, prawa pracy, ochrony środowiska. Wskazuje jak zastosować wiedzę teoretyczną przy rozwiązywaniu prostych problemów prawnych w branży hotelarsko-turystycznej.

Niektóre treści przekazywane są czytelnikowi wprost, do innych dochodzi sam, po wykonaniu ćwiczeń, mających na celu ukształtowanie określonych umiejętności, postaw i zachowań, analizie tekstów zaczerpniętych z prasy hotelarskiej czy też załączonych aktów prawnych.

Istotną zaletą podręcznika jest jego przejrzystość i prosta budowa. Do niezbędnego minimum ograniczono prezentowane pojęcia, zasady, narzędzia i techniki, przy pomocy których młodzi ludzie mogą sprawnie, zgodnie z prawem, poruszać się w rzeczywistości gospodarczej.

Podręcznik został napisany w oparciu o aktualną podstawę programową oraz standardy wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.

304 strony, format:165 X 235 mm, miękka oprawa

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2024