ksiegarnia-fachowa.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

OBSŁUGA KONSUMENTA W HOTELARSTWIE CZĘŚĆ 2. PODRĘCZNIK DO NAUKI ZAWODU


DUDA J. KRZYWDA S. / TECHNIK HOTELARSTWA /

wydawnictwo: REA , rok wydania 2012, wydanie I

cena netto: 35.90 Twoja cena  34,11 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

W części drugiej znajdują się opisy techniki pracy, metod serwowania potraw i napojów oraz organizacji różnych przyjęć. Zaprezentowano też szczegółowe usługi związane z gastronomią w obiektach hotelarskich.


Rozdział 1 Techniki i metody serwowania
1.1. Wprowadzenie
1.2. Serwis z półmisków
1.3. Serwis talerzowy
1.4. Podsumowanie
Sprawdź swoje wiadomości


Rozdział 2 Karty menu
2.1. Wiadomości podstawowe
2.2. Klasyfikacje kart menu
2.3. Forma kart menu
2.4. Podsumowanie
Sprawdź swoje wiadomości


Rozdział 3 Serwowanie potraw i napojów
3.1. Przystawki
3.2. Zupy
3.3. Dania główne
3.4. Desery i sery
3.5. Serwowanie napojów
Sprawdź swoje wiadomości


Rozdział 4 Rodzaje przyjęć
4.1. Wiadomości podstawowe
4.2. Czynności związane z organizacją przyjęcia
4.3. Przyjęcia zasiadane
4.4. Przyjęcia na stojąco
4.5. Przyjęcia amerykańskie - mieszane
Sprawdź swoje wiadomości

Rozdział 5 Protokół dyplomatyczny
5.1. Coctail
5.2. Przyjęcie coctailowe (reception)
5.3. Poranne śniadanie (early breakfast)
5.4. Śniadanie - lunch
5.5. Śniadanie - brunch
5.6. Obiad - dinner
5.7. Przyjęcia bufetowe
5.8. Lampka wina albo aperitif
5.9. Garden party i piknik
5.10. Popołudniowa kawa czy herbata
5.11. Bale
Sprawdź swoje wiadomości


Rozdział 6 Usługi gastronomiczne w obiektach hotelarskich
6.1. Wstęp
6.2. Śniadania
6.3. Usługa room service w hotelu
6.4. Organizacja imprez i catering
Sprawdź swoje wiadomości


Bibliografia


128 stron, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2024