ksiegarnia-fachowa.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 21.50 20,43   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

CUKIER MLECZNY PRZYCZYNĄ CHORÓB


SCHLEIP T.

wydawnictwo: ABA , rok wydania 2006, wydanie I

cena netto: 21.50 Twoja cena  20,43 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Czy czujesz się często po jedzeniu niezdrowy, masz bóle brzucha, wzdęcia? Prawdopodobnie twój organizm źle reaguje na cukier mleczny. Nietolerancja laktozy jest zjawiskiem dość częstym. Nieprzyswajanie laktozy jest niedoborem enzymu, na który cierpią prawie wyłącznie dorośli. Z reguły w okresie dziecięcym produkty mleczne przyswajane są bez problemów, natomiast z biegiem lat coraz częściej występują zaburzenia, które związane są ze spożyciem mleka. Potajemny rozwój nietolerancji utrudnia interpretację dolegliwości jako nowego zjawiska i rozpoznanie symptomów schorzenia. Odpowiedzcie sobie na pytanie, w których produktach spożywczych konsumowanych przez Was znajduje się cukier mleczny? Jak należy ich unikać? Które produkty przyswajamy bez problemów? W poradniku podajemy 1500 produktów wolnych od laktozy. Wszystkie rozdziały tej książki zrozumiałe są również dla laików. Terminy specjalistyczne zostały obszernie wyjaśnione, wiele treści zobrazowano grafikami. Czytelnik w trakcie lektury poniższego poradnika stanie się ekspertem w dziedzinie nietolerancji laktozy, nie grzęznąc przy tym w trudnych lub rozwlekłych tematach. Jeżeli przypuszczasz Czytelniku, że nietolerancja laktozy jest przyczyną Twoich dolegliwości lub jesteś tego pewien, poradnik ten dostarczy Ci pożytecznej wiedzy. Przestrzegając zamieszczonych poniżej porad żywieniowych, możesz znacznie polepszyć swoje fizyczne i psychiczne samopoczucie oraz jakość życia. To cenny przewodnik.

101 stron, miękka oprawa

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2024