|
CUKIER MLECZNY PRZYCZYNĄ CHORÓB
SCHLEIP T. wydawnictwo: ABA , rok wydania 2006, wydanie I cena netto: 21.50 Twoja cena 20,43 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Czy czujesz się często po jedzeniu niezdrowy, masz bóle brzucha, wzdęcia?
Prawdopodobnie twój organizm źle reaguje na cukier mleczny. Nietolerancja laktozy jest
zjawiskiem dość częstym. Nieprzyswajanie laktozy jest niedoborem enzymu, na który
cierpią prawie wyłącznie dorośli. Z reguły w okresie dziecięcym produkty mleczne
przyswajane są bez problemów, natomiast z biegiem lat coraz częściej występują
zaburzenia, które związane są ze spożyciem mleka. Potajemny rozwój nietolerancji
utrudnia interpretację dolegliwości jako nowego zjawiska i rozpoznanie symptomów
schorzenia. Odpowiedzcie sobie na pytanie, w których produktach spożywczych
konsumowanych przez Was znajduje się cukier mleczny? Jak należy ich unikać? Które
produkty przyswajamy bez problemów? W poradniku podajemy 1500 produktów wolnych od
laktozy. Wszystkie rozdziały tej książki zrozumiałe są również dla laików. Terminy
specjalistyczne zostały obszernie wyjaśnione, wiele treści zobrazowano grafikami.
Czytelnik w trakcie lektury poniższego poradnika stanie się ekspertem w dziedzinie
nietolerancji laktozy, nie grzęznąc przy tym w trudnych lub rozwlekłych tematach.
Jeżeli przypuszczasz Czytelniku, że nietolerancja laktozy jest przyczyną Twoich
dolegliwości lub jesteś tego pewien, poradnik ten dostarczy Ci pożytecznej wiedzy.
Przestrzegając zamieszczonych poniżej porad żywieniowych, możesz znacznie polepszyć
swoje fizyczne i psychiczne samopoczucie oraz jakość życia. To cenny przewodnik.
101 stron, miękka oprawa
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|